Hoe zet ik cacao zelf in?

Ikzelf vind het fijn om cacao in ceremonies te gebruiken maar ook om meer in verbinding met mijzelf en mijn hart te komen, hierdoor drink ik het ook op vrije dagen als ik in een fijne flow wil komen. 

Mijn eerste thuisceremonie

Mijn eerste kennismaking met cacao was enorm liefdevol. Ik gebruikte het in een eigen thuis ceremonie en ervaarde gelijk de liefdevolle en gedragen energie. Het was een verademing dat ik in mijn lichaam bleef en geen buitenlichamelijke ervaringen had. Ik bleef gegrond, maar was sterk in verbinding met het universum. Ik voelde me gezien. Ook kreeg ik allerlei boodschappen door, ik kreeg beelden te zien van een oude indiaan die mij begeleidde. Ik zag krachtdieren en kreeg belangrijke boodschappen voor op mijn pad mee. 

Elke keer wanneer ik ceremonies doe, heb ik lichamelijke ervaringen zoals druk of juist stroming in (een van mijn) chakra’s en ook heb ik veel beelden en ingevingen. Dit is echter geen standaard voor anderen, maar puur hoe het bij mij werkt. 

Het laat mij naderhand altijd meer willen bewegen en de natuur in gaan om te verbinden met mijzelf en mijn omgeving.

Cacao zonder ceremonie, creeren vanuit je hart

Ook gebruik ik cacao op veel vrije dagen in de middag, op een laagdrempelige manier. Ik creeer dan geen ceremonie er omheen. Ik maak de cacao met intentie klaar, en drink het zoals ik elk drankje zou drinken.

Ik krijg er een rustig gevoel van en merk dat ik creeer vanuit mijn hart en vanuit mijn zijn. Het geeft mij een boost met inspiratie en ik wil vaak aan de slag gaan en in beweging komen.

Samenvatting

In het kort vind ik het heel fijn om middels cacao dichterbij mijzelf te komen, bij mijn eigen licht en mijn ware ik. Ik merk dat ik meer vanuit mijn hart werk, zonder dat mijn hoofd er tussen komt. Ook ben ik meer in contact met het werken met energie. Ik voel altijd een enorme stroming en nadat ik mediteer, moet ik ook altijd even bewegen.Het helpt mij om meer op mijn eigen pad te belanden en echt met mijzelf in contact te komen. Mijn intuïtie is dan ook veel sterker en ik ‘weet’ dan veel beter wat ik wil. Het helpt mij met verdiepen van (levens)vragen waar ik op dat moment mee bezig ben. Hierdoor brengt het mij op diepere levels en durf ik deze aan te kijken en mee in gesprek te gaan, als dat nog logisch klinkt. Ik kan werken met de diepere delen in mijzelf, en hierdoor kan ik beter keuzes maken, ben ik liever voor mijzelf, kan ik (weggestopte) delen verwerken en volg ik meer en meer mijn pad.