Cacao roept mij, om met haar mooie energie te werken. Voor mijzelf bied het al zo veel. Ik mag die zachte energie door gaan geven in ceremonies met elkaar maar dan vanuit jouw fijne plekje thuis. Elke keer wanneer ik een cacao ceremonie ervaarde, kwam dit weer naar boven. En ik ga luisteren.

Wil jij…

Je weer geaard, verbonden en geliefd voelen?

Inzichten en antwoorden van spirit van de cacao krijgen?

De energie van een groep vrouwen voelen, de groepsenergie kan jou dragen en jouw ervaring versterken. Sisterhood is krachtig!

Richting op jouw pad?

Creëren vanuit jouw hart?

Even helemaal mogen zijn en ontspannen?

Geleid worden op innerlijke reis naar jouzelf?


Ik laat mij begeleiden door deze wijze mooie man, wie als spirithelper terug komt tijdens mijn persoonlijke cacao ceremonies.

Tijdens de ceremonies zullen we op reis gaan samen. We voelen de energie van de groep die als een bodem mogen dienen en energie mag gaan versterken. We zetten samen een intentie neer. En daar gaan we… begeleid door de spirit van de cacao, meditatie, visualisatie en deze drum. De kaarten geven ons voor en/of na de reis richting. Wanneer er ruimte voelbaar is, is er ook tijd voor creatie.

De magie van rauwe cacao

Lichamelijk

Cacao kennen we natuurlijk allemaal van de chocolade, rauwe cacao is hierin de grondstof van chocolade. Cacao is vooral te verkrijgen als cacaoboon en is een grote ovaal vormige cacaovrucht aan bomen in midden en zuid Amerika. Cacao zit bomvol antioxidanten en mineralen en is hiermee goed voor je fysieke lichaam. Aan pure, rauwe cacao is geen suiker of vetten toegevoegd, maar is het puur de onverbrandde cacao bonen. De rauwe ongebrandde cacao zou tevens ook de meest hoge concentratie antioxidanten hebben en draagt bij aan een hoog immuunsysteem.

Oke, dat was het fysieke stukje.

Maar wat kan rauwe cacao emotioneel en spiritueel dan voor je betekenen?

Emotioneel

Cacao is een stemmingsverbeteraar. Het heeft een zeer positief effect op je gemoedstoestand door de tryptofaan die het in zich heeft. Hierdoor Het brengt je in een flow en in een soort “natural high”. Het brengt meer inspiratie en een creatieve flow. Het ontspant, brengt rust en ontstresst. Het maakt je van nature vrolijk, maar ook geeft het een liefdevol, gelukzalig en veilig gevoel. 

Spiritueel

Op spiritueel vlak zorgt de rauwe cacao dat we terugkeren naar de natuurlijke staat van ons zijn. Het stelt ons hart meer open en laat het licht door je lichaam heen stromen. Je komt hiermee meer in contact met het universum en hierdoor kan je makkelijker informatie of beelden ontvangen, het verbind je als het ware met jouw hogere zelf en hetgeen om jou heen. We stappen als het ware uit het hoofd en in ons gevoel en intuitie, en ook in onze verbinding met moeder aarde. Het is een veel voorkomend effect dat je je sterker geaard en geliefd voelt door de aarde.  Het herstelt als het ware de harteverbinding tussen de mens en de natuur. Het verdiept spirituele bezigheden en brengt balans in energie, het doet een apel op het zelfgenezend vermogen. 

Kans op ongewenste bijwerkingen

Helaas is het niet voor iedereen en moet je altijd bij jezelf voelen of het goed voelt, vooral met betrekking tot je bloedsuikerspiegel en hart en vaten. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt het afgeraden of aangeraden het met mate te nemen door de theobromine en cafeïne. Wanneer je over twee weken wordt geopereerd, wordt het ook afgeraden om rauwe cacao te drinken door het effect op je bloedsuikerspiegel. Voel dus goed bij jezelf aan of het voor jou is en houd je intuitie in de gaten.

Cacao als hartemedicijn

De geschiedenis van de cacao als medicijn. Dat wil zeggen, als heling, ceremonie, plant medicijn, ofwel het hartemedicijn

Cacao werd al vroeg gebruikt als een ‘hartemedicijn’ door de Maya’s in Zuid-Amerika. Het staat bekend als zacht, vrouwelijk, liefdevol en stimulleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en je omgeving. Het woord cacao komt oorspronkelijk van de Maya’s, namelijk Ka’kau en Chokola’j, wat ook betekent “Drink chocolade samen”. De cacao plant wordt gezien als een plant medicijn en wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden.

Cacao werd gebruikt in ceremonies en komt van de Sjamaanse healings.  Zo ook deze ceremonies. Persoonlijk zie ik Cacao als een laagdrempelig plantmedicijn omdat het geen effect geeft waarmee je uit het lichaam treed, of enorm gaat trippen.


Toen ik een kaartlegging deed voor de energie van de cacao ceremonies, kwamen deze kaarten naar voren.

We mogen de energie van de kikker, de otter en het paard mee tijdens deze ceremonies meenemen.

De kikker staat voor clearing, clearing, healing, self care.

De otter staat voor playfulness, dance with live, enjoy and love.

Het paard staat voor vrijheid, ga op innerlijke reis met vertrouwen. Laat je leiden en wordt wakker, vol in het leven.