Wat is er nodig voor de online cacao ceremonie die ik momenteel om de zondag organiseer? Waar moet je aan denken? Op deze pagina leg ik alles stap voor stap uit én vertel ik je hoe je je cacao zelf kan maken voorafgaand aan de online ceremonie.


Wat heb je nodig voor een ceremonie?

 • Houd er rekening mee dat de cacao ceremonie ongeveer 1,5 uur duurt. De ceremonie is online en zal via zoom worden begeleid. De link ontvang je van te voren. Een goedwerkende internetverbinding is hierom ook wel fijn.
 • Lees je voorafgaand aan de ceremonie in op alle informatie over cacao en het zelf bereiden goed door, dit kan hier op mijn website. Schaf gelijk jouw cacao aan via de code die ik jou toestuur. De bezorging is kort, maar het is fijn als je het al lekker in huis hebt.
 • Voordat de ceremonie begint, is het fijn als je je cacao al met intentie heb klaar gemaakt. Ik zal ook extra ruimte bieden en de energie begeleiden om de intentie te versterken voor en tijdens de ceremonie zelf.
 • Voorafgaand aan de ceremonie is het fijn als je een fijn plekje heb gemaakt voor jezelf om ongestoord te kunnen zijn en te kunnen luisteren en op innerlijke reis gaan. Creëer bijvoorbeeld een plekje om te kunnen zitten op een yoga kussen of leg een fijn kleed neer met kussens. Pak je favoriete edelsteen. Steek wat wierook aan. Kortom, maak het fijn voor jezelf, zoals dat voor jou goed voelt!
 • Zoek een pen en papier op voor de journaling, en een vel papier en wat potloden voor als we wat willen creëren!
 • Verder vraag ik je vooral te vertrouwen op het proces en jezelf toelaten om helemaal te zijn.

De cacao voorbereiden

Voor mijn online cacao ceremonie vraag ik jou om de cacao zelf klaar te maken voor de ceremonie begint. Ik ga je vertellen hoe ik dit zelf doe en hoe ik het jou aanraad om ook te doen! De cacao is meestal binnen 10 minuten klaar.

Benodigdheden: een kleine pan, 20 gram cacao, intentie, liefde, eventueel kruiden of andere lekkere toevoegingen (niet dierlijk).

 1. Voel bij jezelf welke intentie je de ceremonie wil meegeven, geef met deze energie vorm aan je fijne plek, en ga met deze energie en intentie aan de slag met je cacao bereiden.
 2. Nodig de cacao spirit uit bij het maken van jouw cacao en het geven van de intentie aan jouw cacao. Dit kan je bijvoorbeeld doen door hardop te spreken: “Ik nodig de spirit van de cacao (en mijn gidsen, zeg ik altijd persoonlijk) uit om bij deze ceremonie aanwezig te zijn, ik wil de spirit van de cacao bedanken en mijn intentie kracht/liefde etc. meegeven.” Zeg ook hierin wat goed voelt voor jou. Je kan niet fout gaan als je je hart volgt en zegt/doet wat voor jou goed voelt. Ik zorg voor en tijdens de ceremonie voor een goede bedding en een veilige ruimte om met deze energie te werken. Hierdoor maakt het ook niet uit als het niet lukt naar je zin. Geef het dan vooral liefde en probeer niet te blijven hangen in onzekerheid of frustratie.
 3. Weeg van je cacao ongeveer 20 gram af. Dit is voor beginnend ceremonieel cacao gebruik. Mocht je het vaker hebben gedaan en weet je dat je meer wil/kan gebruiken, ga dan hierin op je gevoel af. Gebruik niet meer dan 40 gram
 4. Doe de cacao in de pan, voeg een laagje water toe totdat de cacao onder water staat.
 5. Laat de cacao en het water opwarmen terwijl je met een garde luchtig klopt zodat er belletjes te zien zijn. Met elke klopbeweging geef je wat extra liefde en extra intentie aan jouw cacao mee.
 6. Voor een extra smaak naar keuze kan je kruiden toevoegen als chili of je kan kaneel of siroop toevoegen.
 7. Wanneer de stoom er vanaf komt en jouw cacao warm genoeg is, haal je de pan van het vuur en giet je alles in een fijne beker.
 8. De cacao neem je mee naar jouw plek en geef je ook een fijne plek in de ruimte. Je opent de zoom link en kan fijn aansluiten met jouw cacao. Als je even moet wachten kan je de cacao vasthouden voor jouw hart en proberen liefde te schenken.

Bij vragen mag je mij altijd berichten via mail of instagram!